25-06-13

3 KA GAAT SUTAFRIKANER

De voorlaatste week van het schooljaar leerde de klas van 3KBA over Zuid-Afrika. De hele week mochten wij op flipflops of blote voeten in de klas rondlopen, wat leuk was dat! Op maandag maakten we onze vliegtuigtickets  en  vlogen we naar Zuid-Afrika. Wat een lange en vermoeiende rit! Dinsdag keken we naar een filmpje hoe de mama’s hun baby’s op de rug dragen. We probeerden dit ook in de klas. Daarna konden we een draagdoek versieren met verf. Juf Lieselotte had allerlei spulletjes mee uit Zuid-Afrika, waaronder een olifant die gemaakt was van ijzerdraad en parels. Dit leek ons leuk dus mochten we dit ook proberen, maar gemakkelijk was het niet! Toch zijn er hele mooie resultaten! Dinsdagavond was DE grote nacht want bleven we met de hele klas slapen in de school, wat een avontuur! We aten lekkere braai (BBQ) en als dessert een ijsje. We speelden lang buiten, poetsten onze tanden, wasten de voeten en kropen in onze slaapzak. De volgende morgen aten we buiten boterhammen met choco of confituur en lekkere cornflakes. Een dikke merci aan de ouders die de catering verzorgden! Dank je wel!

Woensdag liepen we over het blote-voeten-pad, zo konden we de verschillende ondergronden voelen, van takjes en wol naar schelpen tot het koude water. Wat een ervaring!

Donderdag mochten we wilde dieren van Zuid-Afrika naschilderen, dit was niet gemakkelijk!

Vrijdag stond er een echt Zuid-Afrikaans gerecht op het menu : mieliepap… het smaakte naar rijst. Er waren al echte Zuid-Afrikaanse kleuters in onze klas die er maar niet genoeg konden van krijgen!  Als ons buikje tevreden was, klommen we terug in het vliegtuig omterug naar Belgie te vliegen!

Het was weer een super leuke week! Geniet vooral ook van de foto's!

10:30 Gepost door team GBS Asper | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.