10-02-14

DIKKE TRUIEN DAG

Dikketruiendag: vrijdag 14 februari 2014

Beste ouders en leerlingen,

Wat ooit startte als een symbolische actieom het Kyotoverdrag in de verf te zetten, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in vele scholen. Deze campagne mikt vooral opeenvoudigemaatregelen, die ook na de actie op een structurele wijzeaangehouden kunnen worden vb: lichten doven bij het verlaten van een lokaal, toestellen uitschakelen na gebruik, de verwarming correct afstellen, .... Vele scholen zetten allerlei ludieke en educatieve acties op touw.

banner_groot

Het thema van deze tiende Dikketruiendag is ‘Word CO2-speurder!’. In 2014 wordt er niet alleen gekeken naar CO2-uitstoot door verwarming, verlichting en transport. Ook de productie van alle spullen die u in huis haalt, zorgt voor een grote CO2-uitstoot!

Onze school neemt dit jaar opnieuw deel aan de 10e editie van de dikketruiendag en zal vanaf maandag 10 februari, een week lang, de verwarming verlagen in alle klaslokalen! Haal de dikke truien dus maar boven en ervaar dat een dikke wollen trui, een warme wollen muts en extra wollen sokken,  lekker knus en gezellig kunnen zijn om mee op speurtocht te gaan ....

Vrijdag 14 februari is ook het feest van ‘Valentijn’ en dus gaan we de dikketruiendag combineren met het liefdesfeest! Het is eveneens een mooie afsluiter van onze “STOP PESTEN”-week.

We dagen de kinderen uit om op vrijdag 14 februari zoveel mogelijk in het rood en wit gekleed naar school te komen. We kleuren onze school rood en vullen ze met liefdevolle, warm ingeduffelde kinderen en leerkrachten.  We zingen en dansen voor het milieu, vertellen elkaar een liefdesverhaal en drinken samen een lekkere, warme tomatensoep....

Om onze klimaatactie kracht bij te zetten, doen we ook een oproep om die dag op een milieuvriendelijke manier naar school te komen: met de step, de driewieler, de speelgoedtractor, de bolderkar, inlineskates of gewoon... te voet (wagen op het gemeenteplein parkeren) of met de fiets.....Jullie zorgen voor minder CO²?   Wij zorgen voor een leuke verrassing!

Ook u, beste ouders, kan meegenieten van onze actie. Op de mos-website zullen de foto’s te zien zijn van jullie “hartverwarmende kinderen”.

Milieuvriendelijke groeten,

 

De directie en de leden van de milieuwerkgroep energie: 5de leerjaar en 2de kleuterklas 

12:52 Gepost door team GBS Asper | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.