07-05-14

FAIRTRADENIEUWS

Dankzij onze leerlingen gaat de gemeente Gavere dit jaar voor de titel van FAIRTRADE gemeente!

Als school helpen we hieraan mee door het organiseren van meerdere acties.  We pakken er graag mee uit, want kiezen voor eerlijke handel is iets om trots op te zijn.

 

http://www.oxfamwereldwinkels.be/UserFiles/Image/logobox/fairtradeATschool-logo.png     

 

 

 

1.     Wedstrijd:

Begin 2014 namen de leerlingen van de 6de klas deel aan het FAIRTRADEproject ‘Max zoekt klas’. Ze horen nu bij de TOP 90 winnaars van ‘Max zoekt klas – Ten banaanval!’ En dat op een totaal van 426 deelnemers(Vlaanderen)!Bovendien hebben ze een juryprijs in de wacht gesleept met het knutselwerk! Dit knutselwerk was reeds te bezichtigen in de Gaverse bib en is recent verhuisd naar de FAIRTRADEwinkel ‘Dacart’ op de markt. Ze mogen op dinsdag 6 mei om 8.30 u. op SCHOOL een bezoek verwachten van de BANANENMOBIEL (= een kleine auto vol gekleefd met bananenstickers en gevuld met opblaasbare bananen) en BANANA LADY CHARLOT, met volgende ingrediënten: lekker veel bananen, heerlijke smoothies en veel fun!

 

2.     MCj02932000000[1]Fairtrade@school:

Op donderdag 8 mei organiseert onze school, een (h)eerlijk koffie-/thee-onthaal. Als blijk van dank voor het vertrouwen dat jullie in onze school stellen, willen wij jullie even verwennen. Noteer alvast deze datum! Vanaf 8.00 u. tot  8.30 u. ( of ’s middags vanaf 15.15 u. tot 15.45 u.) kan je genieten van een gratis kopje in de lagere afdeling aan de fietsenstalling.  Maak eventjes tijd  om een babbeltje te slaan met andere collega-ouders/grootouders, leerkrachten, directie, poetsvrouwen, … Van harte welkom allemaal!

 

3.     Schoolfeest, zaterdag, 17 mei:

Op deze dag kan je langskomen in een mini fairtrade-shop! Hier kun je o.a. kennismaken met een aantal exotische producten, zoals koffie, thee, cacao, …

 

 

14:26 Gepost door team GBS Asper | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.