23-11-14

4LA SCHRIJFT BRIEVEN NAAR BV 'S

Onlangs stelde de meester in de klas voor om een brief te schrijven. Niet naar oma of opa of tante of nonkel, … . De kinderen mochten een brief schrijven naar een bekend persoon. De leerlingen waren onmiddellijk laaiend enthousiast. De namen van lady gaga, Ronaldo, president Obama, Messi,… werden genoemd. Natuurlijk moesten de leerlingen het dichter bij huis gaan zoeken. Ze mochten een brief schrijven naar een Bekende Vlaming. Eerst werd een brief op bord geprojecteerd en daarin konden de kinderen de delen van een brief ontdekken. Daarna mochten ze zelf aan de slag om hun brief naar hun BV te schrijven. Algauw waren de brieven naar o.a. Nathalia, Regi, Jantje Smit, Dennis Praet, Koning Filip en enkele acteurs van familie, de Kamioenen en thuis, klaar. De meester keek alle brieven grondig na. Nadien werd getoond waar op de envelop het adres van de afzender en bestemmeling moest. De meester had al heel wat adressen zelf verzameld en gaf die door aan de kinderen. Ze kleefden er nog een postzegel op en de brieven werden in de rode postbus gestoken. En nu … afwachten maar.

Een paar dagen later kwamen een aantal kinderen heel opgewonden naar school. Ze hadden al een brief met foto en handtekening teruggekregen van hun BV. Koning Filip, “Markske van de Kampioenen”, Dennis Praet en Anna en Albert van “Familie” reageerden al heel snel met een foto en handtekening en soms een leuke brief. Schitterend. Nu nog wachten op de rest. Spannend.

 

Begin oktober gingen we met de klas ook appels plukken in Horebeke en dit n.a.v. de actie “Eet lokaal, denk globaal”. De foto’s kan je hiernaast bekijken.

Groeten vanuit het vierde leerjaar!

 

 

12:06 Gepost door team GBS Asper | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.