08-05-15

BOERDERIJKLASSEN 2 LA

 

De imker

 

We zijn naar de Imker geweest. Daar hebben we lekkere honing gegeten. Vincent mocht imker spelen. Dat was grappig! We hebben ook naar de bijenkasten gekeken en echte bijen gezien! Het was heel leuk! Wist je dat een bij eigenlijk niet geel is, maar lichtbruin!
Mila, Lars, Kato en Vincent

 

 

 

’t Alkeveld

 

Op het Alkeveld waren er wel 200 koeien! Sommige koeien waren zwanger en sommige koeien hadden al een kalfje, heel schattig. We hebben ook gezien hoe de koeien werden gemolken met een melkrobot. Op het einde mochten we een lekker ijsje eten. Die ijsjes hebben ze met de melk van de koeien gemaakt. Mmmmm dat was lekker! Wist je trouwens dat een koe pas gemolken kan worden nadat ze een kalfje heeft gekregen?
Amber, Nore en Nanou

 

 

 

De Buckwalhoeve

 

Op de buckwalhoeve hebben we veel diertjes gezien zoals geiten, pony’s en schapen. Kees de boer heeft een geitje gemolken. En zijn vrouw heeft ons getoond wat je allemaal kan doen met het wol van schapen. Op het einde mochten we lekkere toastjes met verse geitenkaas eten!
Rune, Léonie, Bente en Lois

 

 

 

Hof Ketele

 

Hof Ketele is een akkerbouwbedrijf. Hier hebben we geleerd over aardappelen, aardbeien, verschillende gewassen en de koeien. Deze koeien zijn niet voor de melk, maar worden gebruikt voor het vlees. We hebben ook eens in de aardappelloods mogen rondlopen. Als deze vol is ligt er wel meer dan 1 miljoen kg aardappelen! Op het einde mochten we frietjes eten die gemaakt werden van de aardappelen op de boerderij! Ze waren heerlijk!

 

Lore, Daan, Ana en Brick

 

16:25 Gepost door team GBS Asper | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.