31-05-15

NIEUWS UIT HET VIERDE LEERJAAR

 

De voorbije weken en maanden was er heel wat te beleven in het vierde leerjaar. Zo boekten we met de klas een schitterend resultaat bij de kangoeroewedstrijd. Dit is een wiskundewedstrijd die over gans Vlaanderen wordt georganiseerd en waaraan zo’n 8000 leerlingen deelnamen.  18 leerlingen van onze klas vielen in de prijzen. We wonnen ook een klasprijs: een schoolreisje naar Technopolis! Joepie! Verder gingen we ook kijken naar de fantastische ijsschaatsvoorstelling van Kevin Van Der Perren. Een twee uur durend spektakel waarbij de sprookjes “Aladin, Belle en het beest en Frozen” werden uitgebeeld!! Prachtig.

 

We trainden onze spieren en technieken op de jeugdsportdag, op SVS – schoolsport en op de “Doe-aan-sport-beurs”. Fit zijn we in elk geval!! En qua gezonde voeding kwamen we ook niets te kort! Een gezond ontbijt, georganiseerd door onze ouderraad (waarvoor dank!), en eigen groentjes zaaien en planten in onze vierkante meter tuin, die we ook proefden, mochten we meemaken. U hoort het, we zaten helemaal niet stil in het vierde leerjaar! Bekijk zeker de foto’s!!

 

Groetjes

 

Meester en leerlingen

 

10:07 Gepost door team GBS Asper | Commentaren (0)

MOS VERKEER : SAM DE VERKEERSSLANG

 

Aan de schoolpoort  werd tijdens de week van 18-22 mei een meting gedaan i.v.m. de verplaatsingswijze van onze kinderen naar school. Met een rode of groene duim werd snel duidelijk of dit milieuvriendelijk was.

 

Bij de milieuvriendelijke verplaatsingswijzen kwamen 14% van de leerlingen te voet, 47 % met de fiets, 11 % met de bus en 19 % parkeerden de auto op het gemeenteplein. Dit betekent dat 91 % van onze kinderen de kans kregen om milieuvriendelijk naar school te komen. Dikke proficiat!!!

 

Dan blijven nog 9 % van de leerlingen over die met de auto tot aan de schoolpoort komen. Voor deze groep doen wij alvast via deze weg een warme oproep om ook gebruik te maken van de ruime parking op het gemeenteplein om zo je kind als voetganger naar school te laten stappen.  

 

Milieuvriendelijk naar school komen  maakt de schoolomgeving verkeersveiliger. Bedankt ouders, om jullie kinderen die kansen te geven.

 

Het verkeersteam van het 1ste en 6de leerjaar

 

10:05 Gepost door team GBS Asper | Commentaren (0)

20-05-15

RIDDERS EN KASTELEN IN 2 EN 3 KA

 

De voorbije weken werd er in de 2de en 3de kleuterklas rond het thema ‘Ridders en kastelen’ gewerkt. De kleuters bouwden op de bovenverdieping een groot kasteel met kantelen, een ophaalbrug en glasramen om volledig in de sfeer van de Middeleeuwen te vertoeven. Ridder Tom, met zijn ijzeren harnas, kreeg er een vaste stek en hield iedereen er nauwlettend in het oog. Wie de klassen wou binnen komen, diende een wachtwoord in het oor van de poortwachter te fluisteren…

 

De kinderen ontwierpen een klasschild en een persoonlijk schild of knutselden een kroon met zilveren ringen. Ze tekenden en schreven hun naam met pluimen en inkt en weefden een prachtig wandtapijt voor Moederdag.

 

De apotheose was het ‘Ridderfeest’. Iedereen kwam verkleed als ridder of jonkvrouw naar het kasteel. Alle kleuters volbrachten er 3 opdrachten: een steekspel, een evenwichts-/spierparcours en een eet-proef (het eten van een spruit). Ze werden uiteindelijk door juf Charline tot ‘Ridder’ of ‘Jonkvrouw’ geslagen, met het echte zwaard van de ‘sprekende’ Ridder Tom. Als beloning voor hun inzet, kreeg iedereen een medaille van ‘Stoere Ridder’ of ‘Statige Jonkvrouw’...

 

11:50 Gepost door team GBS Asper | Commentaren (0)

19-05-15

ONZE KLEUTERS VERWENNEN DE MAMA 'S MET CUPCAKES EN KOFFIE

De peutertjes verwenden de mama's met een gezellige koffieklets in de klas.
Onze kleine chefkoks maakten lekkere cupcakes en vanillepudding!
Mmmmm...

14:19 Gepost door team GBS Asper | Commentaren (0)

6 LA OP AVONTURENDAG

ATCC staat voor Air Traffic Control Centre.

Op dinsdag, 12 mei trokken we met de fiets naar de legerbasis te Gavere. Onze klas werd verdeeld in 2 strijdvaardige groepen en beiden werden begeleid door een CHEF.  De fysiek, tactiek en groepsdynamiek werden in elke groep op de proef gesteld.

Een greep uit de proeven: camouflage, apen- en indianenbrug, krokodillennet, overzet met een boot, spionage (verrekijker), oriëntatieloop, vuur maken, quiz, bootcamp, zich een weg banen door een locatie bij brand, muurklimmen (14 m hoog!), mijnenveld, touwenparcours, behendigheidsparcours, karabijnschieten (digitaal), geblinddoekt een weg afleggen in duo’s, …

 

Om je er een beeld van te vormen verwijzen we graag naar de foto’s! Het was een fantastische beleving! Bedankt voor de mooie organisatie, ATCC! Tot volgend jaar!

14:16 Gepost door team GBS Asper | Commentaren (0)

08-05-15

BOERDERIJKLASSEN 2 LA

 

De imker

 

We zijn naar de Imker geweest. Daar hebben we lekkere honing gegeten. Vincent mocht imker spelen. Dat was grappig! We hebben ook naar de bijenkasten gekeken en echte bijen gezien! Het was heel leuk! Wist je dat een bij eigenlijk niet geel is, maar lichtbruin!
Mila, Lars, Kato en Vincent

 

 

 

’t Alkeveld

 

Op het Alkeveld waren er wel 200 koeien! Sommige koeien waren zwanger en sommige koeien hadden al een kalfje, heel schattig. We hebben ook gezien hoe de koeien werden gemolken met een melkrobot. Op het einde mochten we een lekker ijsje eten. Die ijsjes hebben ze met de melk van de koeien gemaakt. Mmmmm dat was lekker! Wist je trouwens dat een koe pas gemolken kan worden nadat ze een kalfje heeft gekregen?
Amber, Nore en Nanou

 

 

 

De Buckwalhoeve

 

Op de buckwalhoeve hebben we veel diertjes gezien zoals geiten, pony’s en schapen. Kees de boer heeft een geitje gemolken. En zijn vrouw heeft ons getoond wat je allemaal kan doen met het wol van schapen. Op het einde mochten we lekkere toastjes met verse geitenkaas eten!
Rune, Léonie, Bente en Lois

 

 

 

Hof Ketele

 

Hof Ketele is een akkerbouwbedrijf. Hier hebben we geleerd over aardappelen, aardbeien, verschillende gewassen en de koeien. Deze koeien zijn niet voor de melk, maar worden gebruikt voor het vlees. We hebben ook eens in de aardappelloods mogen rondlopen. Als deze vol is ligt er wel meer dan 1 miljoen kg aardappelen! Op het einde mochten we frietjes eten die gemaakt werden van de aardappelen op de boerderij! Ze waren heerlijk!

 

Lore, Daan, Ana en Brick

 

16:25 Gepost door team GBS Asper | Commentaren (0)

05-05-15

NIEUWS VAN FAIRTRADE PROJECT "MAX ZOEKT KLAS" 6LA

Het 6de leerjaar werd in de bloemetjes gezet met (h)eerlijke producten. Onze klas behoort tot de 100 winnende klassen.

We werden verrast met volgend pakket:

·        4 l Fairtrade ice tea (Delhaize)

·        20-tal Fairtrade bananen (Delhaize)

·        15-tal repen Fairtrade chocolade (Albert Heijn)

·        24 dozen Fairtrade speculooskoekjes (Delhaize)

·        24 mandjes Fairtrade ananaskersjes (=physalis) (Delhaize)

·        Een receptenboekje én een faire poster

We zijn super trots over onze deelname aan dit project. In het totaal werden er 160 000 Fairtrade labels verzameld. Dit levert een serieuze extra Fairtrade premie op vanuit België aan de boeren in het Zuiden.

Faire groetjes,

 

De échte Fairtrade ambassadeurs van het 6de leerjaar

14:23 Gepost door team GBS Asper | Commentaren (0)

01-05-15

ER ZIT MUZIEK IN 2DE LEERJAAR

Ons tweede leerjaar maakte deze week een filmpje over muziek ten tijde van de oma 's en de opa 's ! klik maar snel op de link en geniet ervan !!

https://www.youtube.com/watch?v=9-Vjg2nkamU

10:12 Gepost door team GBS Asper | Commentaren (0)